Landelijke Gilde Opgrimbie bezoekt Jezuïtenberg in de Cannerberg

Print

Opgrimbie

Maasmechelen - Maandag trok een groep van 30 personen van de Landelijke Gilde Opgrimbie naar Maastricht voor een bezoek aan de Jezuïtenberg in de Cannerberg.

De Jezuïetenberg is een voormalige mergelgroeve in de Cannerberg in de gemeente Maastricht. In de periode 1880-1967 gebruikten de jezuïeten de groeve ter ontspanning waarbij vele kunstwerken in de vorm van tekeningen, beeldhouw- en waterwerken gecreëerd werden. Deze groeve heeft sinds 1998 de status van rijksmonument.

In Maastricht werden de leden van de Landelijke Gilde opgewacht door twee broers die er al jaren gidsen. De rondleiding duurde bijna twee uur en dan hadden de bezoekers nog maar een klein gedeelte van de 520 werken gezien. De temperatuur in de mergelgrot is maar 10°c en de vochtigheidsgraad is hoog. Dit museum is zeker een aanrader om gezien te hebben en tevens ook nog eens leerrijk voor groot en klein, zo vonden de leden. De twee begeleidende petroleumlampen met hun gele licht zorgden voor een geweldige sfeer in de donkere grot. Na deze frisse rondleiding werd er in een plaatselijke brasserie maar een warme choco of een lekker biertje gedronken om de avond af te sluiten.

De volgende activiteit gaat door op 23 november: de tweede Buutteavond waar een zestal buutteredenaars of tonkwatchers hun best zullen doen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio