© JEFFREY GAENS

Jürgen Klopp zag Liverpool een uur lang zwoegen tegen Genk: “Tot tweede goal bleef het spannend”

Liverpool-coach Jürgen Klopp was na afloop van de 1-4 zege van zijn Liverpool op het veld van Racing Genk, woensdag op de derde speeldag van de groepsfase van de Champions League, gematigd tevreden. De Duitser zag in de eerste helft een moedig Racing Genk het zijn team lastig maken. “Maar na rust hebben we het verschil gemaakt”, liet hij noteren op de persconferentie.

LEES OOK.

“We nemen een heel goede start en scoren meteen”, begon Klopp zijn relaas. “Nadien was het in de eerste helft niet altijd even goed. We leden te veel balverlies en namen soms te veel risico’s in onze passing. Zo verloren we het momentum. Genk speelde tegelijkertijd een goede eerste helft en we hadden het met momenten erg lastig. Na rust, na de tweede goal van Oxlade-Chamberlain, was het over voor Genk. We scoorden nog een derde en een vierde en zo werd het nog een ruime zege.”

Klopp’s collega aan de overkant, Felice Mazzu, verraste vooraf door met Paul Onuachu een tweede diepe spits aan de aftrap te zetten. “Dat had ik inderdaad niet echt verwacht”, erkende Klopp. “Al maakte het qua systeem ook niet zoveel uit. Het lastigste was dat er nu vooraan een heel lange jongen stond. Dat is een heel ander type dan Ianis Hagi, die we eerder verwacht hadden. Dat was slim gespeeld van Mazzu. Onuachu kon zijn gewicht in de strijd gooien en veel tweede ballen winnen. Maar uiteindelijk heeft het geen invloed gehad op de uitslag.”

© BELGA

Felice Mazzu: “Dit duel moeten we meenemen naar de toekomst”

Felice Mazzu zat met gemengde gevoelens. “Enerzijds ben ik niet ontevreden over onze wedstrijd, maar anderzijds waren we met momenten opnieuw te lief voor onze tegenstander”, blikte hij terug.

“De wedstrijd begint natuurlijk vreselijk”, opende Mazzu. “Het is al de tweede keer deze campagne dat we heel vroeg een tegentreffer slikken. Het gebeurde in Salzburg en nu opnieuw. Tegen een ploeg als Liverpool, een ploeg van een uitzonderlijk hoog niveau, moet je meteen bij de les zijn. Nadien spelen we een goede eerste helft, vind ik. We creëren meer kansen dan Liverpool, en scoren zelfs, maar het doelpunt wordt opnieuw afgekeurd voor buitenspel. Het zit ons momenteel op dat vlak niet mee, maar we deden goed mee. Ik ben zeker niet ontevreden. Deze wedstrijd nemen we mee naar de toekomst.”

Een minpuntje voor Mazzu was toch opnieuw het karakter in zijn team. “We blijven met momenten iets te beleefd voor onze tegenstander. We tonen soms te veel respect. Positieve agressiviteit hoort bij het voetbal. Dat is een aspect waar we zeker nog beter in kunnen. Maar mijn gevoel is uiteindelijk goed. We moeten hier op verderbouwen en nog meer geloven in onszelf. Deze groep heeft meer capaciteiten dan ze zelf soms denkt.”

Door de 2-3 nederlaag van Salzburg tegen Napoli blijft Genk in de running voor de derde plaats. Dat vond ook Mazzu. “Volgens mij blijft alles mogelijk voor die derde plaats. Wij hebben één punt, Salzburg heeft er drie. Wij blijven voluit gaan voor die Europese overwintering.”