donderdag 24 oktober 2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

4 OP 10 CLUBS HEBBEN TRAINER UIT EIGEN GEMEENTE

Je moet het soms niet te ver gaan zoeken. Dat dachten ze bij Lommel SK vorige week ook, toen ze stadsgenoot Peter Maes aanstelden als hun nieuwe coach. Eersteprovincialer Park Houthalen deed nog straffer door met - letterlijk - hun buurman Franco Canale in zee te gaan.

Dat was voor ons voldoende aanleiding om eens na te gaan hoeveel Limburgse voetbalclubs geleid worden door een coach die in die stad/gemeente woont. Wat blijkt? Bij vier op de tien clubs uit de Limburgse reeksen (64 van de 158 om precies te zijn) is een trainer uit eigen dorp aan de slag. Eén coach op zeven woont zelfs binnen een straal van 2 kilometer van zijn club. De gemiddelde afstand tussen club en woonplaats van de coach is 10,6km, één trainer op zeven moet meer dan 25km enkel rijden richting club. Een overzicht:

Franco Canale woont op een boogscheut van de terreinen van Park Houthalen: “Ik geef toe dat ik hier graag weer trainer wilde worden, maar vragende partij ben ik nooit geweest.”Dick Demey

Buurman als coach

Het was al langer een wens van Franco Canale om trainer te worden in zijn eigen biotoop. Eindelijk kwam zijn droom uit, want sinds vorige week coacht hij Park FC. Het bijzondere is dat de Italo-Belg op pakweg 30 meter van de accommodatie van de eersteprovincialer woont. Vlug zijn sportzak meegraaien, de woonst van de buurman even passeren en de straat gewoon oversteken: eenvoudiger kan het niet. Op kilometervergoeding kan Canale natuurlijk geen aanspraak maken.

 n

Herk Sport

Sarrechia tachtig minuten onderweg

64 trainers in eigen gemeente aan de slag

Coach woont gemiddeld op 10,7km van club