Linkhout leidt jeugdtrainers op

Print
Linkhout leidt jeugdtrainers op

Foto: Jos Hoogstijns

Linkhout

Lummen - In samenwerking met Sport Vlaanderen en Voetbal Vlaanderen, organiseerden voetbalclub KWS Linkhout en de sportdienst van Lummen de afgelopen maanden een cursus initiator/getuigschrift C voetbal.

Tijdens deze opleiding, die geldt als de eerste instapcursus voor jeugdtrainers, verwerven de deelnemers de competenties om op een pedagogisch verantwoorde manier kinderen in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9-jarigen te animeren tijdens voetbaltrainingen en te begeleiden tijdens jeugdwedstrijden.
De nadruk wordt dan ook vooral gelegd op het fungehalte en de speelse manier om de kinderen het voetbalspelletje aan te leren.
De trainers worden ondergedompeld in de opleidingsvisie van Voetbal Vlaanderen waarbij de jeugdspeler centraal staat.


Gedurende 3 maanden met telkens 1 wekelijkse lesdag stonden volgende onderwerpen op het programma: de opleidingsvisie Voetbal Vlaanderen, de principes van didactiek en veilig sporten, een sporttechnisch gedeelte met basismotoriek in het voetbal (o.a. looptechniek en coördinatie) en een sporttechnisch gedeelte met praktische trainingen door de cursisten zelf gegeven.
De 23 cursisten dienden tevens een stage van 8 uren in een voetbalclub te volbrengen en samen stonden zij in voor de organisatie van een aantal dribbelfestivals en multimovesessies voor kinderen van 5 en 6 jaar.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio