Belleman heeft eigen jenever: E Bellemenneke

Print
Belleman heeft eigen jenever: E Bellemenneke

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - Het is eigenlijk niet speciaal als iemand een jenever uitbrengt. Maar als we weten dat deze jenever een beperkte oplage in genummerde flessen is, het een label draagt van 'echt Hasselts product', de fles in de vorm van een bel is, dan wordt onze aandacht toch wat scherper.

“Hasselt is naast onze speculaas ook gekend voor onze heerlijke jenever”, begint de Hasseltse Belleman Jan Dierckx zijn verhaal. “ En als Belleman is het mijn taak om onze stad en onze gastronomie te promoten, zowel in als buiten de stad maar ook buiten onze provincie- en landsgrenzen.” En dat doet hij dan ook met heel veel plezier. Als Hasseltse Belleman doorkruist hij samen met de Bellevrouw het ganse land op uitnodiging van andere Bellemannen, neemt hij deel aan Belgische en Europese Kampioenschappen, begeleidt hij de stadsreuzen van Hasselt en promoot hij Hasselt in al zijn facetten.

En dat de Belleman zijn droom verwezenlijkt heeft, kon je merken tijdens de 30ste editie van de Jeneverfeesten. Toen kwam de Bellemansjenever van Hasselt op de markt onder de naam van “E Bellemenneke”. Als we vragen hoe de jenever smaakt rolt het in één adem uit Jan zijn mond : “Het is een belegen Jenever van 35 % met een zachte smaak, gemaakt van 3 Hasseltse en kruidig afgewerkt. De fles is in de vorm van de bel van de Hasseltse Belleman en de jenever is “brons” gekleurd.
En dat er interesse is in de fles is wel duidelijk. Zowel de Nederlandse Omroepersvereniging (de Bellemannen in Nederland) als het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam hebben al een fles besteld om in hun musea in Nederland te zetten, want Jan is de eerste levende Belleman in Europa met een eigen jenever.
De Bellemansjenever is te koop bij de Bellemanvoor 30 euro per fles.

Er zijn 2 loten van 150 genummerde flessen gemaakt en iedere fles is vergezeld van een echtheidscertificaat. Je kan de Jenever bestellen via bellemansjenever@telenet.be of via een persoonlijk bericht via het Facebookprofiel van Jan de Belleman.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio