OKAN-jongeren zoeken de slimste Wereldburger in Genk

Print

Foto: Natacha Peeters

Centrum

Genk - Op vrijdag 18 oktober organiseerde de OKAN- jongeren samen met hun leerkrachten van GO! Campus Genk alweer hun 2de 'De slimste Wereldburger' quiz. Deze quiz gaf de jongeren de kans om, naast hun 1-jarig intensieve taalbad Nederlands, ook kennis te maken van de andere aspecten van de maatschappij om ze zo redzaam te maken en een optimale integratie te kunnen bevorderen.

Op deze manier kunnen ook de kansarme kinderen, die niet de financiële mogelijkheden hebben om hier aan deel te nemen, mee op zeeklassen naar Oostende. De opbrengst van de quiz gaat namelijk integraal naar de organisatie van deze educatieve uitstap. Zo krijgt iedere leerling de kans om een beeld te vormen van de cultuur, de geschiedenis en de toeristische trekpleisters van België.

Net zoals vorig jaar was het weer een succes. 15 ploegen met enthousiaste deelnemers waren aanwezig en hadden een zeer aangename en leerrijke avond. Elke deelnemer kreeg ook nog eens een prijs, want winnen of verliezen speelde geen rol. Samenhorigheid, verbondenheid en de steun die de deelnemers aan de leerlingen geven, is voor hen het belangrijkste

"Een welgemeende dankjewel is natuurlijk op zijn plaats, niet alleen voor de sponsoren, enthousiaste leerkrachten, gemotiveerde leerlingen, maar ook voor onze quizmaster Alexander Leën", klinkt het.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio