Bridgen voor het goede doel

Print
Bridgen voor het goede doel

Foto: Jos Lacroix

Sint-Truiden - Volgend weekend, 26 oktober, gaan de bridgeliefhebbers spelen in de Panderosa, voor het amusement maar ook voor het goede doel, namelijk Kom op tegen Kanker.

Bridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport geplaatst kan worden. In wedstrijdbridge is bewust gestreefd naar het zo veel mogelijk uitschakelen van de factor 'geluk'. Het spel vereist concentratie, geheugen en logisch denken en een goede samenwerking tussen partners. Het spel wordt gespeeld door 4 personen met 52 kaarten. Ze worden een voor een gegeven tot iedere speler er 13 heeft. Elke speler krijgt de naam van een windrichting: Noord, Oost, Zuid en West. Noord en Zuid vormen samen een paar en spelen tegen Oost en West, die ook een paar zijn.
Nu, om de regels hier uit te leggen, is onze Buurtkrant iets te klein, maar het is een gezellige denksport en ploegsport die aan te leren is.
Op zaterdag 26 oktober om 13.30 uur organiseren Bridgeclub Haspengouw en Bridgeclub Eburoon samen een “Bridgedrive” in zaal Panderosa aan de Hasseltsesteenweg in Kortenbos. Tegen 19.00 uur moeten de winnaars bekend zijn.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio