Op reis met De Vrienden van het Donderveld

Print
Op reis met De Vrienden van het Donderveld

Foto: Paul Buekers

Herk-de-Stad - Al 11 jaar is het een traditie dat De Vrienden van het Donderveld, een groep vrienden en vriendinnen, hun jaarlijkse driedaagse uitstap maken in de maand oktober. Dit keer stonden Luxemburg en Lotharingen op het programma.

Dag 1 werd vertrokken om 7.15 uur richting Vianden in het Groot Hertogdom Luxemburg. Dit romantisch stadje ligt op de Our en wordt gedomineerd door de oude burcht van de graven van Nassau. In de namiddag bezochten de vrienden Luxemburg-stad waar ze met hun gids o.a. langs de Kathedraal, het Groothertogelijk Paleis en de Place Guillaume II wandelden. Van Luxemburg-stad reden ze naar hun hotel in Metz waar ze na het avondmaal nog een kleine avondwandeling deden op de oevers van de Moezel.

Dag 2 stond de grote wekelijkse markt, een geleid bezoek aan de kathedraal Saint-Etienne van Metz met haar 6500 m² glasramen en een rit met een toeristisch treintje op het programma. De afsluiting in het hotel van die dag gebeurde met een gezellige quiz na het avondmaal.

Dag 3 vertrokken de vrienden na het ontbijt naar Nancy, de hoofdstad van Lotharingen, waar ze het beroemde plein Place Stanislas, dat behoort tot het UNESCO-werelderfgoed bezochten. Afsluiten deden ze in Lucey, gelegen in het bekende wijngebied Cotes de Toul met een heerlijke wijndegustatie met lunch. De reizigers genoten er van een echte 'druivenplukkersmaaltijd', speciaal voor hen bereid. Daarna reden ze weer richting Herk-de-Stad.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio