© Julienne Geerts

De Grevenbroekers wandelen in de Vlaamse Ardennen

De Grevenbroekers wandelden in de Zwalm, een van de mooiste parels van de Vlaamse Ardennen, en brachten een bezoek aan het Provinciaal Archeologisch museum van Ename (Oudenaarde).

Julienne Geerts

De wandelingen met afstanden van 6,10,15, 20, 30 en 36 km vertrokken aan zaal de Zwalmparel in Munkzwalm. Onderweg passeerden ze enkele kleine dorpjes met mooie bezienswaardigheden en schitterende uitzichten van het heuvelachtig landschap. Dorpjes zoals Sint-Blasius-Boekel,Sint-Denijs-Boekel waar zich de achterzijde van de Molenberg bevindt, de smalle kasseiweg bekend van de Ronde van Vlaanderen, het prachtige Horebeke en nog enkele kilometers langs de kronkelende Zwalmbeek.

De korte afstandswandelaars maakten nog een uitstap naar het Provinciaal Archeologisch Museum te Ename. Hier wordt het dagelijks leven van de Enaamse gemeenschap getoond vanaf de vroege middeleeuwen tot vandaag. Het museum is omringd door een tuinmuur met drie zijden. In elke zijde van de muur is een opening aangebracht die zich respectievelijk richten naar de Sint-Laurentiuskerk,de archeologische site en het Bos 't Ename. Ze sloten de gezellige dag af met een lekker streekbiertje.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio