Lommel WS B wint topper tegen Bilzen B

Print
Lommel - De achtste speeldag in het damesvoetbal op de Limburgse velde bracht toch één topmatch met zich mee. Lommel B mocht Bilzen B ontvangen. Lommel moest winnen voor aansluiting met de top te behouden .

Lommel begon gretig aan de wedstrijd met direct met druk naar voor. Bilzen had het moeilijk en kwam er niet uit. De thuisploeg voerde de druk nog wat op en er kwamen enkele goede kansen, maar pas in de 40ste minuut was het raak. Vermeer legde de bal mooi naast keeper Mewissen en zo werd de rust ingegaan met 1-0 voorsprong voor Lommel.

In de tweede helft begon Bilzen toch te komen. Er kwamen meer combinaties en ze drukten Lommel soms terug op de eigen helft. Tot een schot kwam het niet: de defensie stond sterk en door de hoge druk van Bilzen kon Lommel spelen op de counter. Naargelang het einde in zicht kwam, herstelde lommel het evenwicht. Maar doelpunten vielen er niet meer en zo bleef het 1-0.

Kapitein van Bilzen Zoë Mewissen relativeert: "De tweede helft hadden we de overhand, maar we waren niet efficient genoeg voor de goal. Al hadden we meer kansen dan in de eerste helft. We moesten erg schuiven binnen onze ploeg en daardoor speelde iedereen veel op een andere positie. Daardoor was het in het begin zoeken tot we ons ritme vonden. We hadden zeker niet onze beste wedstrijd, maar er komen er nog veel wedstrijden. Ik had hier wel een gelijkspel gezien op basis van onze tweede helft."

Trainer van Lommel Michael Van Genechten was zeer tevreden over zijn ploeg. "Ik heb mijn ploeg zien vechten voor de drie punten. De eerste helft heb ik heel mooi voetbal gezien. De tweede helft begon moeizaam, maar door de inzet en mentaliteit hebben we de overwinning binnengehaald."

Verder in tweede provinciale had Diepenbeek B vrijdag geen moeite met Wiemismeer. Op zaterdag wonnen leiders Sint-Truiden B en Membruggen hun wedstrijd met dubbele cijfers. In de middenmoot kon Bokrijk B winnen van Lille, Maasland won verrassend van Maaseik. In het Klassement blijft Sint-Truiden B ongeslagen leider met maximum van de punten, Membruggen volgt op twee punten en Lommel B en Bilzen B op vijf punten van de leider. Onderaan doet Maasland een goede zaak .


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio