© Guy Willems

Leerlingen een dag in het spoor van minister Koen Geens

Donderdag 17 oktober was het Youca Action Day: leerlingen werkten een dag voor het goede doel. Op campus de helix waren dat de leerlingen van het seminarie Economie. Ze stonden hun loon, 55 euro, dat ze die schooldag verdienden, af om een jongerenproject in Guinee en twee Belgische projecten te ondersteunen. Ze moesten vooraf zelf een werkplek uitzoeken en de contacten leggen.

Guy Willems

Bas Knoors en Baud Terwingen trokken naar Brussel om er een dag in de voetsporen van minister van Justitie Koen Geens te lopen. Na een rondleiding door het kabinet van de minister werden ze geïnformeerd over de taak van enkele kabinetsleden van de perszaal die de minister elke dag up-to-date houden. Om 12 uur overliepen ze samen met de minister de verdere dagindeling. Dan kregen ze de opdracht om het instagram-account van de minister over te nemen, om verslag uit te brengen over de dag. Nadien woonden ze de plenaire zitting van het parlement bij.

Op die dag werd niet alleen een minister gevolgd. Zo liep Gaëlle Fraussen van 7 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds mee met een manager van de KPE groep. Ze had een topdag met leuke ervaringen van Antwerpen tot Rotterdam. Renée Penders werkte in Architectenbureau a2o waar ze een werfvergadering volgde. De namiddag bracht ze door met andere architecten en ze mocht een project uitwerken in een maquette. Ender Palmers liep mee met Stefan Thorez, schepen van omgeving en ruimtelijke ordening in Maasmechelen. Op het gemeentehuis nam ze deel aan een vergadering met vertegenwoordigers van Natuurpunt. Na de middag stond een vergadering in het Vlaams Parlement in Brussel op het programma.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio