maandag 21 oktober 2019 - Dilsen-Stokkem
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Kermis in Lanklaar: wie goed kijkt, ziet een foorkraam tussen de auto’s. Mark DREESEN

Geen bezoekers, wel patrouilles op kermis in Lanklaar

Dilsen-Stokkem

De kermis in Lanklaar is afgelopen weekend voor de vierde keer op rij in het water gevallen. Er stonden enkel een schietkraam en een friturist, en de schietkraam bleef dicht.

In Lanklaar zijn er traditioneel twee kermisweekends: een in het voor- en een in het najaar. In 2018 stond er twee keer geen kermis, in juni zakte een enkele foorkramer af naar Lanklaar.

Afgelopen weekend was er met een frituur én een schietkraam dubbel zoveel vertier, ware het niet dat de eigenaar van de schietkraam door de aanhoudende regen besloot zijn kermisattractie niet te openen. Er was dan ook geen kat te bespeuren. Dat moest de politie van de zone Maasland ook vaststellen toen ze zondag rond 15 uur een controle kwam uitvoeren op de orde en de veiligheid van de kermisbezoekers. Die er dus niet waren.

De Heiligen

“Dat er alweer geen deftige kermis staat in Lanklaar? Een samenloop van omstandigheden”, zucht een foorkramer. “Twee jaar na elkaar viel de oktoberkermis van Mechelen-aan-de-Maas samen met die van Lanklaar. We hebben de kermis van Lanklaar dan maar een week verschoven, maar blijkbaar was daar niemand van op de hoogte. Het ligt zeker niet aan het standgeld, want in Dilsen-Stokkem mogen we onze attractie gratis plaatsen. In 2020 vallen de feesten van de Heiligen, waar de kermis op gebaseerd is, anders. Dan zal er wel weer kermis zijn in Lanklaar”, maakt hij zich sterk. “En in Stokkem en Elen trouwens ook.”

Het grote kermisterrein in Lanklaar werd zondagmiddag dan maar ingenomen als parkeerplaats voor de uitvoering van een concert in de Sint-Pauluskerk. Dat lokte de massa wel naar het kerkdorp. (mmd)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws