Toeschouwers in Italiaanse sferen met KH Onder Ons Oudsbergen

Print

Foto: Johan Schrooten

Gruitrode

Oudsbergen - De Koninklijke Harmonie Onder Ons Oudsbergen bracht op zaterdag 12 oktober 2019 in het Cultuurpunt van Gruitrode een zeer afwisselend programma tijdens het themaconcert ‘La Bella Italia’. In samenwerking met het zangtrio Go Luka (Karolien Dreesen, Gody Snyers en Luana Soro, zelf met Italiaanse roots) werd Italië vanuit verschillende invalshoeken belicht. Natuurlijk stond de muziek hierbij centraal.

De allerjongste muzikanten binnen de vereniging openden de avond onder leiding van hun dirigent Raf Janssen. De jeugdharmonie, waarvan enkele leden hun eerste concert gaven, bracht met succes drie originele werken. Vervolgens was het de beurt aan de 55 muzikanten van de harmonie. Zij openden met het Fratelli d’Italia en daarna allerlei muziekstijlen: traditioneel, pop, kleinkunst, soundtracks uit bekende films … Dirigent Joost Vrolix leidde het orkest tijdens het spelen van al deze muziek met onder meer 'The Godfather', 'La Pulca d’Acqua', 'I Piatti di Mama Agnese', 'Ben Hur', 'Concerto d’Amore' en 'La Vita é Bella'. Het zangtrio Go Luka bracht onder begeleiding van de volledige harmonie bekende Italiaanse hits zoals 'Vivo Per Lei', 'Gente di Mare', 'Volare' en natuurlijk ook 'Marina'. De prachtige samenzang van de drie zangeressen kwam helemaal tot uiting in akoestische versies van 'Il Volo' en 'Tu Vuò Fa l’Americano'.

De muziek werd afgewisseld met korte presentatieteksten in het teken van het Italiaanse dolce vita. Denk maar aan de authentieke smaken van de Italiaanse keuken, de adembenemende Toscaanse landschappen en de taal die zelf als muziek in de oren klinkt. Achtergrondprojecties bij elk muziekwerk versterkten het geheel, net zoals eerder opgenomen introductiefilmpjes op de mooiste locaties in Italië zelf. De concertavond sloot af met een medley meezingers ('Funiculi Funicula', 'Tiritomba', 'Chiantilied') en een Grazie a tutti voor de bijna 300 aanwezigen die zich tijdens de concertavond even helemaal in Italiaanse sferen bevonden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio