Neos Bree op stap in Berlijn

Print
Neos Bree op stap in Berlijn

Foto: Louis Coonen

Bree - De leden van Neos Bree brachten zopas een bezoekje aan Berlijn. Volgens de leden zeker een stand die 'einse Reise Wert' is.

Over de Duitse autowegen via Hannover en Magdeburg reden de Neos-leden van Bree naar Berlijn. "Na de nodige haltes onderweg brachten we een bezoekje aan Mariënborn, de voormalige grensovergang tussen West- en Oost-Duitsland. Daarna checkten we in in ons hotel aan de Alexanderplatz."

De tweede dag maakten de Neos-leden met een Nederlandstalige gids een stadsrondrit. "Zij begeleidde ons langs de meest markante bezienswaardigheden van de stad met een halte aan de Gendarmenmarkt. Dan ging het verder over de Kurfürstendamm, de grote winkelboulevard, met het Kaufhof des Westens en de Gedächtnis Kirche. In de namiddag brachten we een bezoek aan het prachtige Schloss Charlottenburg."

De volgende dag trokken de reizigers naar het Insel Museum en de indrukwekkende Dom. De namiddag stond in het teken van de Muur met natuurlijk Checkpoint Charlie. Dag vier werd ingezet met een bezoek aan de Reichstag met aansluitend het Brandenburger Tor, Parizer Platz en het Holocaust Denkmahl. "In de namiddag reden we naar Potsdam voor een bezoek aan paleis Sans Souci. Op dag vijf hielden we nog even halt aan het Treptower Park met het kolossale monument voor het Rode Leger. Vandaar naar het Sony Center en de Potsdamer Platz en in de namiddag bezochten we een voormalige Stasi-gevangenis. Onze zesdaagse reis werd ’s avonds afgesloten met een boottocht en diner op de Spree."

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio