Okra Beek neemt een kijkje achter de schermen in De Zeepziederij

Print

Beek

Bree - Op dinsdag 15 oktober brachten 40 leden van Okra Beek een bezoek aan het cultuurhuis De Zeepziederij, dat half september officieel werd geopend.

De leden werden ingedeeld in twee groepen die elk een deskundige uitleg keren van de erg gemotiveerde en humoristische cultuurdirecteur Jan Coonen en Dorien.

Buiten aan de Malta begon de rondleiding en kregen de leden alvast de nodige info over de geschiedenis van dit industriële gebouw. Daarna stappen ze de indrukwekkende foyer binnen. Deze foyer is ingericht als een binnentuin met enorm veel groen en de nodige aandacht voor ecologie en duurzaamheid. Bewijs hiervan zijn de vele retrospullen. De huiselijke gezelligheid wordt onmiddellijk warm aangevoeld. De grote toog is ook een attractie op zich.

"We mochten in elke ruimte een kijkje nemen", vertellen de leden. "Maar het hoogtepunt was toch wel de schouwburg. Via een ingenieus systeem met licht- en geluidwerende doeken kan de zaal ingericht worden voor minimaal honderd en maximaal 366 toeschouwers. De geluidskwaliteit is gewoonweg perfect. Het podium van 12 bij 12 meter zal in de toekomst ook gebruikt worden voor dans- en spektakelproducties."

Alle leden waren verrast en trots dat ze zo’n prachtig cultuurhuis hebben in Bree. De gezellige en leerrijke namiddag werd afgesloten in een plaatselijke cafeetje.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio