Van Rocco tot Ibe in de Genkse bib

Print
Genk - De zaal in de Genkse bib zat goed vol. Logisch, want de kick-off van de geschiedenis van de Genkse popmuziek vond er plaats.

Rocco Granata is uiteraard met stip de meest bekende Genkse artiest. Vanuit de discobar van Betty Peeters in de Vennestraat schoot zijn toenmalige B-plaat 'Marina' naar de top van het platenfirmament en bezorgde hém en zijn stad eeuwige roem. Maar het bleef niet bij Rocco. In de loop van de voorbije decennia beklommen tal van Genkenaren, met Ibe Wuyts als meest recente exponent, de artiestenladder om héél hoog te eindigen.

Journalist Jan Delvaux en DJ Jimmy Dewit maken al enkele jaren boeiende theatershows over de geschiedenis van de Belgische popmuziek. Dit najaar verdiepen ze zich in het Genkse muziekverleden, en ze spitten heel wat boven. Voldoende om er een boek over te schrijven: 'Van Rocco tot Ibe'.

Als je een boek schrijft, is het logisch dat je dat presenteert in de bibliotheek. Maar het bleef niet bij die presentatie. Jan Delvaux interviewde op pittige wijze een drietal duo's: Joe Berluck en Don Luca, Clarence Akkermans en Thomas Neyens en tenslotte het opa-kleinzoonduo Freddy Birset en Ibe Wuyts, dit alles doorspekt met flarden uit hun muziek. Het was niet alleen de presentatie van een boek, het werd ook een reünie van meerdere generaties liefhebbers van de Genkse muziekscène.

Op zaterdag 9 november is iedereen vanaf 14 uur welkom in het Shopping Center voor een (gratis) live radioshow van Belpop Bonanza over dit muzikale verleden en heden van Genk en op 5 en 6 december kan je terecht in C-mine voor een spectaculaire zaalshow.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio