Connect2shine netwerkt tegen armoede

Print
Connect2shine netwerkt tegen armoede

Foto: Bert Verleysen

Bilzen - Op 17 oktober vindt jaarlijks de werelddag van verzet tegen armoede plaats. Ook in Bilzen staat die dag de aandacht voor de armoede voorop. Zo was er op woensdag 16 oktober tijdens de markt een gezamenlijke actie van de verschillende armoedeorganisaties in Bilzen. Op 17 oktober zelf organiseerde Connect2shine een speciaal deelplein.

Op de derde zaterdag van maand organiseert connect2shine maandelijks een deelplein aan de Nieuwstraat 19a. Maar op donderdag 17 oktober ging het deelplein uitzonderlijk in de Pabilolokalen. Het deelplein is een moment van ontmoeten waarbij de ene spullen aflevert die hij niet meer gebruikt en de andere dan spullen die hij nodig heeft, kan afhalen. Een kringloop in het gebruik van spullen, dus.

Wekelijks zijn zo'n tien vrijwilligers bezig met het klaarmaken en sorteren van gekregen spullen. Samen werken ze telkens aan de voorbereiding van het volgende deelplein. Dat samenwerken van die vrijwilligers is misschien nog meer waardevol dan het hergebruik van de spullen zelf. De vrijwilligers voelen zich waardevol in de samenleving.

"Dat is belangrijk voor de vrijwilligers die werken rond het deelplein: weer voelen dat hun leven betekenis heeft", vertelt Sonja Hiemeleers. "Zo zijn er enkele die een paar maanden terug niet wisten waar ze 's avonds zouden slapen, nu voelen ze zich verantwoordelijk om anderen te helpen."

Vanaf vandaag werken die vrijwilligers aan de voorbereidingen van het grote sintdeelplein op 23 november in de TISJ. Ze zijn bezig met inzamelen van speelgoed, het speelgoed weer in orde brengen en aanspreken van zelfstandigen en handelaars om te sponsoren voor een snoepzakje voor de meer dan 120 kinderen die dan weer zullen komen. Of zoals  Connect2shine het zelf zegt: "verbinden met elkaar om te schitteren", dat is de diepere betekenis van deze groep. 

http://connect2shine.be/


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio