Meer dan 800 wandelaars voor Hoeverbergentocht

Print
Lommel - Dat de herfst het mooiste wandelseizoen is, werd snel duidelijk toen er 869 wandelaars kwamen aanmelden op de Hoeverbergentocht. WSV Milieu 2000 organiseerde op donderdag 17 oktober haar maandelijkse wandeling. Het plaatselijk schutterslokaal van Kattenbos was het ideale vertrekpunt voor deze herfstwandeling.

De Hoeverbergen is een natuurgebied dat zich uitstrekt ten zuiden van de Lommelse gehucht Kattenbos en dat gelegen is ten noorden van Gelderhorsten. Het gebied bestaat voornamelijk uit aanplant van grove den, waarbinnen zich een heideveld bevindt. Katterijen, de spoorweg IJzeren Rijn, Ford-testbaan, De Leyssensmolen, de heuvels van Hoeverbergen met rondom de groene dennenbossen, zandduinen en waterplassen…alles kwam aan bod.

De pijlen loodsten de wandelaars door de kleine paadjes de natuur in om volop te genieten van het landschap. "We lieten ons verrassen door de enorme rijkdom aan paddenstoelen, eikels, kastanjes en kleurrijke bladeren", klinkt het. "De herfst lonkt. Tijdens deze natuurwandeltocht kwamen we op wandelpaden waar de herfst op haar mooist is."

Volgende wandeling: Waaltjesbostocht op 28 november 2019.

Meer foto's: ttp://wsv-milieu-2000.be/ of de Facebookpagina van WSV Milieu 2000


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio