Welzijnsschakel Poutrel laat van zich horen tijdens dag van verzet tegen armoede

Print

Kaulille

Bocholt - Op donderdag 17 oktober vond de dag van het verzet tegen armoede plaats. Ook in Bocholt werd er die dag aandacht gevestigd op mensen die in armoede leven. Zo trok welzijnsschakel Poutrel naar de gemeente om er aan de alarmbel te trekken.

Welzijnsschakel Poutrel is een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit mensen met en zonder ervaring met armoede. De naam Poutrel betekent voor hen: steunen, verbinden en dragen. Poutrel ziet armoede als een probleem dat ingrijpt op vele levensdomeinen, denk maar aan bijvoorbeeld sociale uitsluiting, eenzaamheid enzovoort. In een gezellige, laagdrempelige sfeer willen ze elkaar helpen daar waar we kunnen. Dit kan door een luisterend oor te bieden, aandacht te hebben voor hun noden of activiteiten te organiseren om zo mensen bij elkaar te brengen.

Op de Werelddag van Verzet tegen Armoede werd er samen met de schepenen en de burgemeester Stijn Van Baelen aan een alarmbel getrokken bij de gemeente Bocholt. "Samen willen we van ons laten horen", klinkt het bij Poutrel. "Laten horen dat armoede bestaat en dat we ons willen inzetten om hier een einde aan te maken."

De bedoeling is dat er aandacht wordt geschonken aan de huidige situatie waar veel mensen zich in bevinden de laatste tijd. Daarom heeft Poutrel zich naar het gemeentehuis begeven om het actuele probleem armoede in het daglicht te stellen. Dat deden ze door 17 seconden lawaai te maken zodat er ruchtbaarheid aan gegeven wordt en niet alles in de stilte verdwijnt en de grens van armoede niet wordt gehoord. Het doel van Poutrel is opkomen voor mensen die, om welke reden ook, in een moeilijke situatie zijn terechtgekomen en hen te helpen en ondersteunen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio