Nieuwe kindergemeenteraad van Beringen van start

Print
Beringen - Tijdens de startvergadering van de kindergemeenteraad op maandag 14 oktober werden de kinderburgemeester en -schepenen van Beringen verkozen

De kindergemeenteraadsleden werden door de schepen van Jeugd Jessie De Weye verwelkomd en kregen de kans om zichzelf voor te stellen. Shami Mehmedova werd verkozen als kinderburgemeester. Daan Wilms neemt stadsontwikkeling voor zijn rekening. Lyana Petrosillo is verantwoordelijk voor verkeer, Lars Swinnen voor sociale zaken, Miro Troonbeeckx voor toerisme en economie, Batuhan Demirci voor jeugd, recreatie en bibliotheek, Hiranur Cukerjildiz voor cultuur en onderwijs en Nore Claes voor sport, milieu en financiën.

Schepen Jessie De Weyer, bevoegd ook voor burgerparticipatie, is alvast blij met de interesse en het enthousiasme van de kinderen. “Het is bijzonder leuk om deze geëngageerde jonge Beringse inwoners wegwijs te maken in onze structuren. Hopelijk groeien ze allemaal uit tot mondige en betrokken burgers die het beleid mee vormgeven”, aldus De Weyer.

De kindergemeenteraad vergadert, net zoals de officiële gemeenteraad, in de foyer van het Casino, telkens op de tweede maandag van de maand. De jonge raadsleden zullen meewerken aan allerlei projecten die lopen in stad Beringen, zoals bijvoorbeeld een campagne over rookmelders.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio