© AP

Crisis in Catalonië heeft ook gevolgen voor eerstvolgende Clasico, wedstrijd vermoedelijk verschoven naar 18 december

La Liga heeft woensdag bij de Spaanse voetbalfederatie RFEF een aanvraag ingediend om de eerstvolgende Clasico niet op zaterdag 26 oktober te laten plaatsvinden als gevolg van de politieke spanningen in Catalonië. Dinsdagnacht kwam het daarbij in de Catalaanse hoofdplaats opnieuw tot stevige rellen met de ordediensten. Volgens de Spaanse sportkrant Marca wordt 18 december de nieuwe speeldatum.

Vincent Van Genechten

Momenteel staat de Clasico op zaterdag 26 oktober geprogrammeerd in het Nou Camp van FC Barcelona. “Wegens de bijzondere omstandigheden van de voorbije dagen hebben we aan de federatie gevraagd om de Clasico te verhuizen naar Madrid”, zo liet La Liga aan het Franse nieuwsagentschap AFP weten.

Maar dat plan zou inmiddels van tafel zijn geveegd. Barcelona zelf vindt dat de wedstrijd wel op 26 oktober zou kunnen doorgaan maar zowel de Spaanse voetbalbond, La Liga en de Spaanse regering oordelen daar anders over. Als compromis zou nu worden voorgesteld om de wedstrijd te verplaatsen naar 18 december, in de hoop dat de rust in Barcelona dan zal zijn weergekeerd.