© David Kindt

© David Kindt

© David Kindt

© David Kindt

© David Kindt

© David Kindt

© David Kindt

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Familie Jans en Limburgse duivenliefhebbers steunen al 24 jaar Kom op tegen Kankeractie

De Limburgse duivenliefhebbers steunen al verschillende decennia tal van goede doelen. Zo mochten heel wat Limburgse instellingen rekenen op steun dankzij onder andere Actie Zorgenkind en de Internationale Duivenhappening van de familie Herbots ten voordele van Een Hart voor Limburg en Sint-Gerardus Diepenbeek. Natuurlijk zijn er ook ontelbare kleinere acties die de duivenliefhebbersgilde ondernemen. Een grotere actie, die dit jaar reeds voor de 24ste keer werd georganiseerd is de Kom op tegen kanker duivenwedstrijd uit Sourdun. De Wellense familie Jans is sinds dag één met hart en ziel betrokken met deze actie.

David Kindt

Vader Edmond en zoon Jo Jans werken, samen met het actieve comité dat onder leiding staat van Jean Hulshagen, het hele jaar mee met deze goede-doelenvlucht. “Dit evenement, met als hoogtepunt de duivenvlucht, is uitgegroeid tot een ware klassieker binnen het duivensportwereldje”, weet Edmond. Jaarlijks worden meer dan tienduizend duiven ingezet op deze wedstrijd en neemt het gros van de Limburgse leden deel aan deze concours. “Het is dankzij de ontelbare vrijwilligers en kartrekkers in de duivenclubs dat deze actie zo een succes werd en nog steeds is”, straalt Jo Jans.De maalderij van Jans is nauw betrokken met deze onderneming. “Zelf ben ik verschillende keren mee de duiven gaan ophalen met de duivenvrachtwagen. Ook de handen uit de mouwen bij het overzetten, het centraliseren, van al die korven”, lacht Edmond. “Jandorie, er komt toch heel wat bij kijken om zoiets op de wereld te krijgen, maar we doen het met volle overgave”, klinkt het bij vader en zoon. Hun maalderij is naar aanloop van deze actie de hotspot voor de duivenliefhebbers. “De Kom op tegen kankervlucht staat hoog aangeschreven bij de liefhebbers. Zeker omdat ze een steentje kunnen bijdragen voor deze actie”, klinkt het.

Slothappening

Op vrijdag 18 oktober om 19.30 uur vindt in zaal Altenaar in Alt-Hoeselt de slothappening plaats van de Limburgse duivenactie ten voordele van Kom op tegen kanker. Dit gebeuren is een van de topevenementen in Limburg. De liefhebbers houden eraan om deze actie te ondersteunen door deelname aan de vlucht, die een fameus groot prijzenpakket kent, alsook om persoonlijk aanwezig te zijn die avond. “Het is op-en-top Limburgse gezelligheid met muzikale omlijsting, een waardevolle tombolaverkoop en het veilen van talrijke topduiven ten voordele van KOTK”, blikt Edmond vooruit. “Net zoals de voorbije edities doen ook wij, samen met Wara, een extra duit in het zakje. Zo zal niemand met lege handen naar huis gaan en kunnen we volop meestrijden tegen deze vreselijke ziekte”, besluit Jo Jans.

Slotavond Kom op tegen kankervrijdag 18 oktober vanaf 19.30 uurZaal Altenaar in Alt-HoeseltSmisstraat z/n


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio