VBS Ellikom werkt rond de site Olieslagmolen Ellikom

Print

Ellikom

Oudsbergen - De lagere school van Ellikom, onder impuls van directeur Johan Loenders, en specifiek de leerlingen van de 3de graad van juf. Marleen Vandyck werken projectmatig rond de site van de voormalige Olieslagmolen van Ellikom. Enkele jaren terug is het idee gelanceerd om deze site in de belangstelling te zetten. De aanzet was het Educatief Natuurbeheer van Natuurpunt Meeuwen-Gruitrode & Peer met daaruit voortvloeiend de Lerende Netwerken en project Jong Redt Oud.

Om dit project te realiseren hebben zij op locatie gewerkt zowel, via het project Jong Redt Oud aan het openluchtmuseum Bokrijk en via Natuurpunt aan de site in gebied Aen de Slagmolen.
In Bokrijk hebben zij helpen restaureren, de Oudsbergendag ingevuld en tijdens de Open Monumentendag gegidst.
In gebied Aen de Slagmolen zijn door hun op 11 oktober, op de plaats waar een paneel Olieslagmolen komt, werkzaamheden uitgevoerd. Samen met vrijwilligers en de Educatieve medewerker van Natuurpunt is het gras gemaaid, boompjes gesnoeid en afgevoerd, en wandelpaden opgeknapt om de site klaar te maken om het publiek te ontvangen op het slotmoment van het project waaraan deze leerlingen van het 5e en 6e leerjaar gedurende lange tijd rond gewerkt hebben.
De gemeente Oudsbergen heeft zich geëngageerd om deze site als toeristische en belevingsplaats op te nemen in hun programma.
Een mooi project, een mooi voorbeeld hoe levende netwerken in de praktijk kan werken.
De kinderen komen daardoor in contact met beleidsmensen en inwoners van Oudsbergen, de provincie Limburg, de instelling Bokrijk, restaurateurs, het grote publiek, Natuurpunt en TV. De kinderen staan centraal in het gehele gebeuren, het is voor hen een meerwaarde hebben wat het uiteindelijk doel is.
Na de picknick met warme choco en hun eigen boterham is er aan het tegenoverliggende perceel heidebeheer gedaan. Als afsluiter werd er verstoppertje gespeeld.
Een mooie dag voor de leerlingen. Een win-win situatie voor hen, de school, Natuurpunt en de natuur
Op zondag 20 oktober 2019 om 10.30 u is de onthulling van het paneel Olieslagmolen Ellikom.

 

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio