dinsdag 1 oktober 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Jozef Croughs

Onaangekondigde drugscontroles in scholen

Sint-Truiden

Sint-Truiden voert deze maand de strijd tegen drugs op. Er komen onaangekondigde controles op school, een bevraging van de 4.000 scholieren en getuigenissen van ex-gebruikers.

Vorige week was er voor de derde graad van het atheneum - campus Speelhof een onaangekondigde controle met een drugshond op school. “Gelukkig kon ik de ouders nadien melden dat er geen drugs op school gevonden werden”, zegt directeur Virginie Coemans. De tweede graad krijgt deze week een aantal infosessies over verslaving en druggebruik.

Oktober wordt officieel maand tegen drugs in Sint-Truiden. Er komen nog meer onaangekondigde controles met drugshonden in middelbare scholen. “Na samenspraak met de directies kunnen we dan groepjes, hele klassen of onder meer schoolbussen controleren”, zegt korpschef Steve Provost. Hij benadrukt tevens dat in Sint-Truiden geen grotere problemen heeft dan andere, gelijkaardige steden.

Sint-Truiden voert strijd tegen drugs op (jcr). Het Belang van Limburg

“Daarnaast zullen de 4.000 scholieren bevraagd worden over druggebruik in het secundair onderwijs. We plannen ook getuigenissen van ex-drugsgebruikers en vormingen. Tot slot komt er ook een affichecampagne in de straten’”, aldus schepen Hilde Vautmans (Open Vld).

Samen met het Centrum voor Alcohol- en andere Drugsproblemen (CAD) zal de stad ook in het uitgaansleven controles en acties uitvoeren. (jcr/ppn)

Nieuwe Video's