Samana Sint-Joris viert 30ste verjaardag

Print

Foto: Georges Daniels

Sint-Joris

Alken - Op dinsdag 8 oktober vierden 77 leden het 30-jarig jubileum van Samana Sint-Joris Alken. Eerst was er een mis, voorgegaan door pastoor Sandro, gevolgd door een feestmaaltijd in het Sint-Jorisheem.

Tijdens de receptie, die ook bijgewoond werd door de besturen van Samana Alken Centrum en Terkoest, alsook door de burgemeester en enkele schepenen, nam voorzitster Magda het woord. Zij had het over het ontstaan van de kern met als eerste voorzitster Clothilde Frederix . Onder impuls van Clothilde, Piet Coemans en enkele bestuursleden werd van start gegaan. Clothilde, Piet en enkele bestuursleden van het eerste uur werden nadien in de bloemen gezet. Tevens kreeg Samana de steun van de intussen overleden Harie Driesen en zijn zus Simone.

Verder had Magda het over de evolutie gedurende de voorbije jaren, alsook had zij aandacht voor de huidige werking, het cement van onze samenleving. Burgemeester Marc Penxten nam nadien het woord en dankte de bestuursleden voor hun inzet. De vele huisbezoeken en de diverse activiteiten, verzorgd door de kernleden, zijn voor de leden steeds een lichtpuntje.

Nadien kon iedereen genieten van de lekkere soep, de hoofdschotel en een speciaal dessert met een tas koffie. Voor de muzikale omlijsting zorgde Lucienne Tevenie. Met haar prachtige stem en bekende liedjes, die meegezongen werden, wist zij de leden in de juiste sfeer te brengen. Als afsluiter bracht zij het bekende liedje : “Geef de kinderen een wereld, waar het goed is om te wonen van Dana Winner, een kippenvel moment.

Als slot bedankte secretaris Theo alle leden voor hun aanwezigheid en hun meevieren. Ook een woordje van dank was er voor alle bestuursleden, die deze mooie dag mogelijk gemaakt hadden. Verder werd er aandacht geschonken aan de geplande activiteiten.

Iedereen keerde nadien tevreden over deze mooie dag naar huis. Een dag om niet te vergeten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio