Nieuwe 100% natuurloop in Schoonbeek geopend

Print
Nieuwe 100% natuurloop in Schoonbeek geopend

Foto: Evi Smets

Bilzen - Het stadsbestuur van Bilzen en vertegenwoordigers van Sport Vlaanderen en Natuur en Bos openden op zondag 13 oktober de gloednieuwe 100% natuurloop Schoonbeek. Het is de vierde natuurloop in de provincie Limburg. De 100% natuurlopen vormen een permanent parcours dat lopers langs unieke natuur in Vlaanderen brengt.

Bilzen heeft er een prachtige bewegwijzerde loopomloop bij. Tijdens de start van de Week van het bos werd aan de sporthal in de Schoolstraat in Schoonbeek de gloednieuwe natuurloop geopend. Deze bestaat uit twee lussen. Na een inloopstukje van +/- 1,5 km vanaf de startplaats aan de sporthal (naast de kerk) in Schoonbeek kunnen sporters kiezen tussen de korte groene lus van 3,4 km en de lange blauwe lus van 6 km.

De bossen van Schoonbeek zijn een ware ‘hotspot’ voor de biodiversiteit. Met de opening van deze nieuwe natuurloop kunnen vanaf nu ook joggers genieten van bewegwijzerde looppaden doorheen dit prachtige gebied. “Deze natuurlopen leveren het bewijs dat sport en natuur hand in hand kunnen gaan”, besluit Sandra Vandereet, coördinator promotiedienst Limburg bij Sport Vlaanderen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio