GSA Kick-Off op Sint-Martinusscholen

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - De Gender and Sexuality Alliance (GSA), een netwerk van leerlingen en personeelsleden die seksuele diversiteit op school bespreekbaar maakt, heeft tijdens de International Coming Out Day het werkjaar op geheel eigenzinnige wijze afgetrapt.

Tijdens de Kick-Off werden de leerlingen van campus Amandina getrakteerd op heerlijke regenboogcake, gemaakt door leerlingen uit de eigen bakkerij-afdeling. “Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘man’ of ‘vrouw’. Dat hoeft ook niet. Wat mannelijk of vrouwelijk is bepaal je zelf. Het maakt echt niet uit of je nu op jongens of meisjes valt, of allebei ... Voor sommigen speelt het geslacht geen enkele rol. Wat wel telt, is dat je een 'klik' voelt met de andere persoon. Via de GSA willen we ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt op school”, aldus coördinatoren Annemie Vrancken en Bart Vandezande.

Meer dan vier op de tien holebi's voelen zich onveilig op school wegens hun geaardheid. Een kwart krijgt zelfs af te rekenen met fysiek geweld. Dat blijkt uit een grote bevraging bij Vlaamse holebi- en transgenderscholieren. “Ook anno 2019 blijft het met andere woorden een prioriteit om hierop in te zetten en actie te ondernemen. We blijven met ons GSA-team allerlei initiatieven nemen om het thema zowel zichtbaar als bespreekbaar te maken”, klinkt het.
En of de eerste actie van het schooljaar een voltreffer werd. De regenboogcake viel erg in de smaak en de leerlingen gingen ter promotie van de Instagrampagina (@gsa.sms) vrijwillig op de foto.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio