Nieuwe OKRA-directeur op bezoek in Sint-Truiden

Print
Nieuwe OKRA-directeur op bezoek in Sint-Truiden

Foto: Jos Lacroix

Sint-Truiden - Hij heet Steven Eerdekens, en hij is de nieuwe baas van OKRA-Limburg, directeur heet dat dan. En hij kwam kennismaken met het gewestbestuur van OKRA Sint-Truiden.

De gemakkelijkste mensen zijn de Zuid-Limburgers zeker niet. Kritisch, recht voor de raap maar vooral eerlijk en recht uit het hart. Dat moet ook de boodschap geweest zijn voor de nieuwe regiodirecteur van OKRA Limburg, de Noord-Limburger Steven Eerdekens toen hij in ‘het hol van de leeuw’ zijn beleidslijnen kwam toelichten. En vooral luisteren naar wat er in de verschillende trefpunten leeft. Hij volgt Jessy Keyen op, die nu aan de slag is bij het Zorgbedrijf in Sint-Truiden.
“We horen wel eens dat seniorenverenigingen de jongere senioren niet meer aanspreken, maar we willen ons aanbod zo uitbouwen dat elke 55-plusser zich aangesproken voelt. Dat betekent bijvoorbeeld dat we meer ’s avonds organiseren. Met onze tijd gaan we in elk geval mee: zo is er nu een eigen motorvereniging van Okra Limburg. Linedance is ook populair. Er zijn cursussen smartphone, gezonde voeding, hoe omgaan met rouw,... Er worden een 30-tal vakanties georganiseerd. Wel opvallend: in de rest van Vlaanderen zijn vooral de avontuurlijke uitstappen in trek, terwijl in Limburg meer voor de zonvakanties wordt gekozen. Limburgers zullen vinden dat ze in de eigen provincie wellicht al genoeg kunnen wandelen of fietsen”, zei Steven.
Hij ging evenwel naar huis met een hele resem vragen en problemen, eigen aan de streek, die om een oplossing vragen. Er is dus werk aan de winkel voor de nieuwe directeur, na zijn doortocht in Sint-Truiden.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio