Vakantie

Dit zijn volgens Airbnb de booming reisbestemmingen voor 2020

Print
Dit zijn volgens Airbnb de booming reisbestemmingen voor 2020

Foto: Shutterstock

Het einde van het jaar begint stilaan weer in zicht te komen en dus duiken ook de eerste voorspellingen voor 2020 al op. Airbnb stelde een ranglijst samen van de meest trendy bestemmingen voor volgend jaar en dat op basis van hoeveel keer vaker er via hun verhuurplatform naar werd gezocht. Twee van die bestemmingen zijn trouwens bijzonder dichtbij.

1. Milwaukee (VS), stijging van 729 procent

Helemaal bovenaan de ranglijst prijkt Milwaukee, een historische parel aan de oevers van Lake Michigan. Volgens Airbnb heeft het een levendig uitgaansleven en kan er lekker gegeten worden, bovendien zijn er ook interessante culturele ontdekkingen te doen, zoals het kunstmuseum dat werd ontworpen door de bekende architect Calatrava. De stad is ook bijzonder fietsvriendelijk met bijna 170 kilometer aan fietspaden.

2. Bilbao (Spanje), stijging van 402 procent

Bij Airbnb zijn ze vooral verbluft door de transformatie die de Baskische stad Bilbao de afgelopen twintig jaar heeft ondergaan. Dat begon allemaal toen er in 1997 een Guggenheim-museum de deuren opende. In 2018 was het nog Europese stad van het jaar, maar het ziet in 2020 zijn populariteit ongetwijfeld nog stijgen omdat het een van de gaststeden is voor het EK voetbal.

3. Buriram (Thailand), stijging van 383 procent

De landelijke, noordoostelijke Thaise provincie Buriram herbergt enkele van de mooiste historische sites uit het Angkor-rijk, met als parel aan de kroon het Phanom Rung-complex, dat niet hoeft onder te doen voor Angkor Wat van buurland Cambodja. Naast het culturele aspect zet de regio zich op het vlak van sport steeds meer op de kaart. Zo vindt er elk jaar een marathon plaats en ook een MotoGP-race.

4. Sunbury (Australië), stijging van 356 procent

Op een boogscheut van Melbourne ligt Sunbury. De stad is bij de lokale bevolking bekend voor haar natuur, wijngaarden en architectuur uit de Victoriaanse periode. Het is ook de geboorteplaats van de bekende cricketwedstrijd The Ashes. In 2020 is Melbourne de gaststad voor het wereldkampioenschap van die sport en dus zullen er ongetwijfeld ook veel toeristen naar Sunbury afzakken.

5. Roemenië, stijging van 298 procent

Volgens Airbnb is Roemenië met zijn mooie bergen en oude dorpjes een van de te ontdekken parels voor wie graag iets anders wil ontdekken dan de begane toeristische paden. Het land herbergt ook enkele van de beste bewaarde oerbossen van Europa. Iets voor de natuurliefhebber dus.

6. Xi’an (China), stijging van 255 procent

Naar Xi’an wordt vaak verwezen als geboortestad van de Chinese beschaving en het is ook de thuisbasis van het bekende terracottaleger dat in 1974 werd blootgelegd. Dankzij de vele historische monumenten die het rijk is, wordt Xi’an ook wel eens het grootste openluchtmuseum van China genoemd. In 2020 wordt er bovendien een nieuw toeristische programma uitgerold met dertig tours die na zonsondergang plaatsvinden.

7. Eugene (VS), stijging van 213 procent

Heel wat internationale bedrijven hebben ondertussen hun weg gevonden naar Eugene in de Amerikaanse staat Oregon en de stad blijkt ook een levendige restaurantscene te hebben. Doordat het omgeven is door zoveel natuur, oefent het ook een grote aantrekkingskracht uit op wie op zoek is naar een combinatie tussen stad en groen.

8. Luxemburg, stijging van 167 procent

Airbnb stelt dat het kleine landje heel wat bezienswaardigheden telt op een wel heel kleine oppervlakte. Zo werd de hoofdstad in 1994 uitgeroepen tot Werelderfgoed. “Buiten de stad is het land bezaaid met beboste heuvels en middeleeuws kastelen, rotsachtige kloven, charmante dorpjes en fantastische wijngaarden.”

9. Guadalajara (Mexico), stijging van 158 procent

Guadalajara is de tweede grootste stad van Mexico, maar bleef lang in de schaduw van het jachtige Mexico City, tot nu. Het heeft dan ook heel wat toeristische attracties in petto, van koloniale architectuur tot de hippe wijk Chapultepec en een indrukwekkende reeks aan festivals en musea. Er wordt ook volop ingezet op meer natuur en de wandelaars en fietsers verdrijven er stilaan de auto’s.

10. Vanuatu, stijging van 140 procent

Vanuatu is een eilandengroep op zo’n 3.000 kilometer ten noordwesten van Australië. Je vindt er nog ongerepte eilanden, verlaten stranden en de prachtige natuur van de Stille Oceaan. De activiteiten die je er kunt ondernemen zijn dan ook velerlei: zo kun je er al wandelend een vulkaan ontdekken, maar evengoed diepzeeduiken in een van de mooiste wateren die de planeet rijk is.

11. Cali (Colombia), stijging van 137 procent

12. Cape Canaveral (VS), stijging van 136 procent

13. Aberdeen (Schotland), stijging van 119 procent

14. Courtenay (Canada), stijging van 114 procent

15. Ubatuba (Brazilië), stijging van 108 procent

16. Les Contamines-Montjoie (Frankrijk), stijging van 108 procent

17. Tokio (Japan), stijging van 103 procent

18. Kerela (India), stijging van 95 procent

19. Malindi (Kenia), stijging van 88 procent

20. Maastricht (Nederland), stijging van 55 procent

Niet te missen