Geslaagde week van de FairTrade

Print
Geslaagde week van de FairTrade

Foto: Paul Vanderhoeven

Lanaken - Oxfam-Wereldwinkel Lanaken en de Fairtrade gemeente Lanaken lieten van zich horen tijdens de Week van de FairTrade:

Zaterdag 5 oktober Reuzeontbijt
De vrijwilligers van de Wereldwinkel Lanaken verleenden op 5 oktober hun medewerking aan het reuzeontbijt en
sensibiliseerden alle aanwezigen voor 'eerlijke chocolade'. Bij de koffie werd een Fairtrade-chocolaatje geserveerd.

Op de wekelijkse dinsdagmarkt van 8 oktober werd gratis chocolade uitgedeeld. Iedereen kon proeven van de geweldig lekkere chocolade van de Wereldwinkel, tevens sensibilisering voor “eerlijke chocolade” en Wereldwinkeldag.

Op zaterdag 12 oktober werden alle bezoekers van de Wereldwinkel getrakteerd op een gratis drankje en proevertje. In ruil voor een lege chocoladeverpakking van om het even welk merk kreeg je een gratis “Bite to Fight”-chocoladetablet van 200 gr.

De cacaoteelt verdient onze kritische aandacht. Niet alleen omwille van de lage inkomsten van de producenten, maar ook omwille van de grootschalige kinderarbeid en milieuschade.
Achter onze favoriete lekkernij gaat nog steeds een donker verhaal schuil. Er is nood aan wetgeving die bedrijven verplicht de mensenrechten en het milieu in hun toeleveringsketens te beschermen. Steun de strijd van Oxfam-Wereldwinkels voor een duurzame cacaosector.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio