Sint-Vincentius Maaseik-Kinrooi blaast 25 kaarsjes uit

Print
Sint-Vincentius Maaseik-Kinrooi blaast 25 kaarsjes uit

Foto: Peter De Bruyn

Maaseik - Sint-Vincentius Maaseik-Kinrooi bestaat 25 jaar en dat zilveren jubileum gaat niet onopgemerkt voorbij. Naast de jaarlijkse eetdag (met meer dan 600 inschrijvingen), vond een academische zitting plaats. Het waren de Limburgse gouverneur Reynders, burgemeester Jo Brouns van Kinrooi en schepen Bouchera Ait Aadi namens de stad Maaseik, die woorden van lof uitspraken.

Dat gebeurde op een symbolische plek m.n. het voormalig instituut Ter Engelen. In 1875 staken religieuzen en vooraanstaanden hier voor het eerst van wal met een Sint Vincentius vereniging. Hun werking zou later overbodig worden dankzij de verschillende sociale steunmaatregelen die ingevoerd werden. Zij mochten evenwel niet beletten dat armoede in onze regio opnieuw de kop opsteekt en de noodzaak ontstond om in 1994 een nieuwe Sint Vincentius vereniging op te starten. Eerst in een gebouw van de parochie in Heppeneert en tegenwoordig in een gebouw van de stad, achter de sporthal in Maaseik.

Sint-Vincentius wil er zijn voor iedereen die hulp behoeft en kan daarbij rekenen op tal van sponsors en vooral veel vrijwilligers. En dat is nodig volgens de lekenorganisatie. In plaats van onszelf overbodig te kunnen maken, zien wij jaar na jaar het aantal door het OCMW geattesteerde personen en gezinnen toenemen. Daaronder veel “nieuwe armen” d.w.z. mensen die ondanks het feit dat zij werken, toch in armoede leven. Vaak gaat het om alleenstaanden en éénoudergezinnen. Ons werk is – helaas – nog niet teneinde, aldus duo-voorzitters Els Palmaers en Lambert Janssen. Zij danken uitdrukkelijk, alle vrijwilligers en in het bijzonder de 4 Vincentianen, die zich vanaf dag 1 inzetten voor de strijd tegen armoede in Maaseik en Kinrooi. Ondertussen al 25 jaar lang.

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio