Dylan Groenewegen wint in eigen land de Tacx Pro Classic

Print
Dylan Groenewegen wint in eigen land de Tacx Pro Classic

Foto: Photo News

Dylan Groenewegen heeft de Tacx Pro Classic (Ned/1.1) op zijn naam geschreven. De Nederlander van Jumbo-Visma vloerde na 204,6 km in Neeltje Jans in de sprint Elia Viviani (Deceuninck-Quick Step) en Arvid de Kleijn (Metec-TKH Continental Cycling Team). Met Christophe Noppe (5de), Roy Jans (6de) en Zico Waeytens (10de) eindigden drie Belgen in de top tien.

De vroege vlucht kwam op naam van Adam Lewis, Daan van Sintmaartensdijk, Thijs de Lange en Paul Rudys. De vier vluchters reden een maximale voorsprong bij elkaar van bijna vier minuten.

Daan van Sintmaartensdijk spartelde het langst tegen en onze landgenoot Michiel Stockman maakte de oversteek op zo’n 35 km, maar het duo bleek niet opgewassen tegen de sprintersploegen en op 22 km van het eind kwam alles weer bij elkaar.

Elmar Reinders probeerde de sprinters nog te verrassen, zonder succes en in de sprint werd Groenewegen perfect gelanceerd door Mike Teunissen en snelde hij naar de zege, zijn 50ste officiële overwinning in zijn carrière, zijn 15de van het jaar. Hij volgt op de erelijst de Nederlander Peter Schulting op.