Oxfam Wereldwinkel ruilt 350 repen chocolade

Print
Oxfam Wereldwinkel ruilt 350 repen chocolade

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - In de week van de Fairtrade zet Oxfam dit jaar haar tanden in de strijd voor eerlijke chocolade! Op zaterdag 12 oktober, Wereldwinkeldag, werden in alle Vlaamse wereldwinkels samen 22.500 repen chocolade geruild. In de Wereldwinkel aan de Dorpsstraat gingen 350 repen over de toog.

“Hoe blij word jij van chocolade?” Met die vraag werden de bezoekers van de winkel aangesproken. Maar hoe gelukkig word jij van chocolade met een flinke scheut extreme armoede, een vleugje kinderarbeid en een toets ontbossing?

Die bittere realiteit kunnen we oplossen wanneer boeren krijgen waar ze recht op hebben: een leefbaar inkomen. Met de nieuwe Bite to Fight-chocoladerepen wil Oxfam we samen met de consument en de cacaoboeren de strijd aangaan voor een eerlijke chocoladesector. Wie op 12 oktober met een lege chocoladeverpakking een Oxfam-Wereldwinkelbinnenstapte, kon die ruilen voor er een tablet Bite to Fight-chocolade van 200 gram.

Oxfam betaalt een fors hogere prijs voor elke ton cacao uit Ivoorkust. Die extra premie (1068 USD) betalen ze rechtstreeks aan de boerenorganisaties. Dankzij die gegarandeerde prijs kunnen boeren werken aan een professioneel boerenbedrijf en een leefbaar inkomen voor het hele gezin verzekeren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio