Sint-Augustinus in de ban van Bruegel

Print

Foto: Sint-Augustinusinstituut Bree

Bree - Op dinsdag 8 oktober kregen de leerlingen van 6 Humane wetenschappen van SInt-Augustinus Thomas Schonkeren op bezoek, curator van de expositie ‘Bruegel op bezoek. De vele gezichten van de meester’ in Peer. De tentoonstelling werd ingericht om de 450ste sterfdag van Pieter Bruegel de Oude te herdenken.

Als curator van de expositie organiseerde meneer Schonkeren de gehele tentoonstelling. De leerlingen waren vooral nieuwsgierig naar de opbouw van de expo en de bijkomende moeilijkheden. Zo moest Thomas Schonkeren rekening houden met het budget waaraan hij zich moest houden en het strakke tijdskader. De expo was een zeer tijdrovend proces aangezien hij maar acht maanden de tijd had om deze bijzondere tentoonstelling te organiseren. Ondanks al deze hindernissen is de expo toch tot een goed einde gekomen.

Verder gaf meneer Schonkeren de leerlingen uitleg over enkele praktische zaken: de prijsklasse, de doelgroepen, de indeling van de zaal,… Hij sloot af door zijn favoriete werk van Bruegel te bespreken.

De leerlingen hebben kunnen genieten van een zeer interessant lesuur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio