vrijdag 11 oktober 2019 - Atletiek
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

  HBvL

Drie Limburgers aan de start in Hawaï

Met de Iron Man van Hawaï vindt zaterdag wellicht de jaarlijkse zwaarste uithoudingsproef ter wereld plaats. Om 18.25u Belgische tijd duiken op het Vulkaaneiland meer dan 2.400 triatleten in de Stille Oceaan voor een 3,8km lange zwemproef, gevolgd door 180km fietsen en als afsluiter 42,195km lopen. Bij de 55 Belgen, die aan de start staan, zijn ook drie Limbugers: Nicolas Auverdin, Alain Schutjes en Ismaël Ben-Al-Lal. Wij peilden naar hun ‘road to Kona’ en ambities.

Nicolas Auverdin. rr

Diepenbekenaar Nicolas Auverdin (37) neemt sabbatjaar na tweede deelname

“Voorlopig laatste Iron Man”

Voor Nicolas Auverdin (37) heeft de Iron Man van Hawaï geen geheimen meer. Na de editie van 2017 staat de Diepenbekenaar voor de tweede maal aan de start. Hij wil dit weekend uitpakken met een knalprestatie. “Ik wil sportieve weerwraak nemen voor mijn eerste deelname. Dat was één van mijn slechtste wedstrijden ooit”, reageert Auverdin, die reeds twee weken in Hawaï vertoeft om zich optimaal voor te bereiden.

“Meer drinken en eten dan vorig jaar”

In 2018 stond nog samen met zijn vrouw Elly Verhoeven aan de start. Zaterdag moet de Lommelse huisarts Alain Schutjes (47) de uitputtingsslag in zijn eentje klaren.

Ismaël Ben-Al-Lal verblijft in Kona met vrouw en twee dochtertjes. rr

Ismaël Ben-Al-Lal combineert triatlon met eigen zaak

“Dertig kilo afgevallen in vijf jaar”

Ismaël Ben-Al-Lal, een 34-jarige bedrijfsleider uit Zoutleeuw, koos niet voor de kortste weg om zich te kwalificeren. Zijn ‘road to Kona’ liep niet via een Iron Man van Europa, maar wel via eentje in Azië. “De coach van Triatlon Team Limburg heeft me overtuigd: “Als je nu niet probeert je te kwalificeren, ga je er achteraf met spijt op terugblikken.”

Nieuwe Video's