Neos bezoekt Oost-Zuid Limburg

Print

Foto: Maurice Deckers

Hechtel-Eksel - De eerste daguitstap van het nieuwe werkjaar had Neos voorbehouden voor het eigen mooie Oost-Zuid Limburg, met als concrete bestemming Genoelselderen en omgeving. Zo stapten 49 Neos-leden op donderdag 3 oktober op de bus om te genieten van deze uitstap.

Aan het wijnkasteel in Genoelselderen werden de Neos-leden opgewacht door twee gidsen. Deze gidsen vertelden tijdens het geleid bezoek over de geschiedenis van het kasteel, de tuinen en de wijnbouw. Tijdens een wandeling door de wijngaarden rond het kasteel kregen de bezoekers meer uitleg over het hele proces 'van druif tot wijn'. De rondleiding werd afgesloten met het proeven van een Chardonnay blauw, een van de door het huis geproduceerde en met een gouden medaille bekroonde wijn.

De Neos-leden breiden een vervolg aan deze degustatie in het gerenommeerde huis Hoeve Dewalleff. Daar genoten ze van een heerlijke driegangenlunch met de bijhorende wijnen en als afsluiter een zeer uitgebreid dessertenbuffet. Gelegenheid om al deze opgedane calorieën te verbranden was er niet, want na de middag was een gegidste rondrit doorheen het unieke mergellandschap van Riemst geprogrammeerd.

Tijdens de mergelroute door het glooiende landschap van Oost-Zuid Limburg passeerden de Neos-leden onder andere het kasteel van Neercanne, fort van Eben-Emael, brug van Vroenhoven, toren van Eben-Ezer, sluis van Ternaaien en vertoefden ze zelfs even in het buitenland, met een korte passage door Maastricht. Na nog een tussenstop aan brasserie De Waterburcht in Millen voor een afsluitend drankje kwam er een einde aan deze mooie gevarieerde dag. De Neos-elden keerden met een voldaan en tevreden gevoel huiswaarts.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio