Jan Peumans op bezoek bij het Davidsfonds Bocholt

Print
Bocholt - Als afsluiter van Vers Geperst, het tentoonstellen van het grote boekenpakket, nodigde het Davidsfonds Bocholt Jan Peumans uit. De gewezen Vlaamse parlementsvoorzitter kwam vertellen over het boek dat zoon Wim over zijn vader schreef. Voor het Davidsfonds, als politiek onafhankelijke culturele vereniging, een uitgelezen kans om deze kersvers gepensioneerde politicus naar Bocholt te halen, samen met zijn zoon.

Helaas moest de zoon van Jan Peumans afzeggen wegens beroepsmatige verplichtingen in het buitenland. Maar de vader zakte zelf wel af naar Bocholt. 

Doorspekt met sappige anekdotes doet Jan het verhaal hoe hij als jongeling in aanraking kwam met de politiek, lid werd van de Volkspartij en zich in 2001 aansloot bij de N-VA. Vol lof is hij overigens over zijn studieliefde, echtgenote Marie-Jeanne, die zorg draagt voor het gezin. Ook zijn ontmoeting met onze koning Filip komt ter sprake. En ofschoon het levensverhaal zich toch afspeelt in een politiek milieu werd het geen pleidooi voor een bepaalde ideologie, maar een openhartige verhaal van een rebelse parlementair met de nodige dosis zelfrelativering en humor.

Na het nuttigen van een hapje en een drankje in de pauze werd de draad weer opgepikt met het verloten onder de aanwezigen van 2 exemplaren van zijn biografie, gevolgd door het stellen van vragen. En voordat onze spreker als afronding van de avond begon met het signeren, werd hij namens de aanwezigen bedankt door de voorzitter. Hierbij nam hij de woorden in de mond van auteur Wim: "Door het neerpennen van dit verhaal, was Jan Peumans niet enkel een politicus, een vader, maar werd hij een mens van vlees en bloed,… en hiervan mochten wij deze avond getuige zijn."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio