Seks & Relaties

Instagram verwijdert populaire functie, tot groot ongenoegen van verliefde zielen

Print
Instagram verwijdert populaire functie, tot groot ongenoegen van verliefde zielen

Foto: Shutterstock

De sociale netwerksite Instagram is een populaire functie aan het verwijderen. Voortaan kunnen sommige gebruikers al niet meer zien wie of wat de mensen die ze volgen zelf leuk vinden. Daarmee komt er een einde aan het tijdperk waarin je stiekem kom kijken waar de likes van je crush naartoe gingen.

Onder het tabblad ‘activiteit’ kon je tot voor kort switchen tussen ‘jij’ en ‘volgend’. Dat laatste was vooral handig om in de gaten te houden waaraan de mensen die je volgt - van vriendinnen en familie tot je vlam - een hartje aan gaven. Dat is nu verleden tijd. Instagram heeft de functie offline gehaald en je ziet alleen nog maar wat jij zelf leuk hebt gevonden.

De toepassing werd weleens misbruikt om anderen te controleren en werd daarom ook vaak de ‘stalkerfunctie’ genoemd, maar dat is niet de reden waarom de app-ontwikkelaars ze verwijderen. Volgens maker Vishal wisten veel gebruikers simpelweg niet dat deze mogelijkheid bestond. Ze werd dan maar verwijderd omdat het bedrijf ernaar streeft om het gebruik van Instagram zo eenvoudig mogelijk te maken.

Uit de reacties op Twitter blijkt echter dat velen deze functie wel degelijk handig vonden en teleurgesteld zijn dat deze verdwijnt. Anderen voelen zich dan weer geholpen omdat ze zichzelf niet meer kunnen pijnigen door de likes van een ex-geliefde te aanschouwen. “Die functie leidde toch maar tot een gebroken hart”, tweet iemand. “Oh nee, nu kan ik mijn vlam niet meer stalken”, aldus iemand anders die de functie liever niet had zien verdwijnen.

Niet te missen