Koninklijke Duivenbond Zonhoven huldigt haar kampioenen in stijl

Print
Zonhoven - Op zaterdag 5 oktober bracht de Koninklijke Duivenbond Zonhoven hulde aan haar kampioenen van seizoen 2019. De leden, hun supporters en familieleden genoten in de vooravond eerst van een heerlijke maaltijd, het ideale recept aleer ze de talrijke laureaten hulde brachten. Zaal Paro was net ruim genoeg om de gasten én de enorme prijzenkast kwijt te kunnen. “Dit is eigenlijk onze generale repetitie, want volgend jaar bestaat onze vereniging honderd jaar”, stralen de bestuursleden.

Met enorm veel enthousiasme werden de voorbereidingen getroffen door de mannen én de vrouwen van de Zonhovense duivenclub. Met oog voor detail werd de zaal aangekleed en werd er een serieus tandje bijgestoken om de karrevracht prijzen binnen te sjouwen. Zo werd er maar liefst 4.775 kilogram duivenvoeder uitgedeeld, bovenop de extra prijzen: 44 pakketten dankzij de succesvolle barbecue, talrijke waardebonnen van lokale handelaars, bloemen voor alle kampioenen, … “Het is en blijft een uitdaging om de werking in balans te houden qua vluchten, inkorvingen, de fondvluchten en alles wat erbij komt kijken”, vertelt het bestuur.

Het Algemeen Kampioenschap 2019 werd gewonnen door Jozef Henrix. Ivan Moermans en Alfons Vaes vervolledigen het podium. De Schaal van de gemeente Zonhoven werd door schepen Johan Schraepen overhandigd aan Alfons Hermans.
Moe en zeer tevreden kunnen de leden en het bestuur terugblikken op een sfeervolle en geslaagde kampioenendag.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio