Tuinhier Bocholt op bezoek bij tuinbouwbedrijven

Print
Bocholt - De jaarlijkse reis van Tuinhier Bocholt ging naar twee tuinbouwbedrijven in de Antwerpse Kempen waar de reizigers op een heel joviale en gastvrije manier ontvangen werden.

In de voormiddag bezochten de Tuinhierders van Bocholt een amarylliskwekerij, waar ze een rondleiding kregen door de eigenaar. Op een enthousiaste manier vertelde hij hoe ze erin slagen om van eind september tot april amaryllissen aan te bieden op de veiling. "Wij weten nu ook allemaal wat we thuis met onze amaryllisbollen moeten doen om ze meerdere jaren na elkaar opnieuw in bloei te krijgen", klinkt het bij de Tuinhier-leden. "Als hobby had de man ook nog een verzameling tropische planten in zijn serre. Als toetje kregen we na een kom soep allemaal een stukje zelf gekweekte banaan."

In de namiddag bezochten de leden een tomatenkwekerij. "We kregen er uitleg over hoe ze werken om 365 dagen per jaar lekkere Belgische tomaten op de markt te brengen. Wij als hobbyisten krijgen ongeveer vijf tot zes bloemtrossen per plant rijp. In de beroepsteelt streven ze daar naar 30 bloemtrossen in negen maanden."

Met verbazing en verwondering hebben de Tuinhierders geluisterd naar het verhaal van beide bedrijven. "Ze bezitten beide veel vakkennis en werken ook op ecologische en duurzame manier. Wij vinden het allemaal vanzelfsprekend dat er bloemen en tomaten in de winkel liggen, maar staan er vaak niet bij stil wat kennis, kunde en arbeid er nodig is eer het zover is."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio