maandag 12 augustus 2019 - Hasselt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Schippers die inkopen willen doen, kunnen via het kanaal aanmeren bij Delhaize in Quartier Bleu. Serge Minten

Met de boot naar Delhaize in Quartier Bleu

Hasselt

AD Delhaize opent in maart een nieuwe winkel aan de Hasseltse Quartier Bleu. Die komt vlakbij de uitgang van de ondergrondse parkeergarage aan de lage kade die daar aangelegd wordt. Voor het eerst zal de supermarktketen dan ook bereikbaar zijn per boot.

“De locatie aan de jachthaven, vlakbij de nieuwe woningen en de andere handelszaken in Quartier Bleu, overtuigde ons om voor de kanaalkom te kiezen”, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver, die ook bevestigt dat de winkel op de Luikersteenweg gewoon open blijft. Daarmee zijn meteen ook de geruchten ontkracht dat er daar een Albert Heyn in de plaats zou komen.

Naast FNAC, de Nationale Loterij, A.S.Adventure, JUTTU, BBQ-restaurant Rauw en koffiebar Sweet Coffee is dit het zevende merk dat zijn komst bevestigt.

 Serge Minten

De winkel wordt 2.000 vierkante meter groot. “De ondergrondse publieke parking, die meer dan 1.800 staanplaatsen telt, is een troef, zo kunnen mensen de winkel binnen wandelen, zonder dat ze buiten hoeven te komen”, zegt Dekelver. “Daarnaast kunnen schippers zelfs aanmeren met hun boot aan de Quartier Bleu-kade. Zo kunnen ze hun voorraad inslaan voor de verdere reis.”

Daarnaast kiest Delhaize voor een duurzame inrichting met een energiezuinige koelinstallatie en heel wat producten van lokale en regionale leveranciers. (dj)

Nieuwe Video's