© AFP

Australian Open-organisatie bevestigt komst van Andy Murray en hoopt op Kim Clijsters

Andy Murray (ATP 289) maakt in januari op de Australian Open zijn comeback in het enkelspel van een grandslam. Dat heeft de organisatie van het toernooi in Melbourne dinsdag laten weten.

Vincent Van Genechten

Vorig jaar speelde Murray, voormalig nummer 1 van de wereld, in Australië voor de laatste keer op het hoogste niveau. Na zijn nederlaag in de eerste ronde besloot hij, opnieuw, een operatie aan een heup te laten uitvoeren. De 32-jarige Brit keerde nadien mondjesmaat terug en lijkt nu weer klaar voor het grote werk. De afgelopen zomer al keerde de Brit terug op de baan, in Wimbledon deed hij mee aan het gemengd- en mannendubbel. Inmiddels is hij op de ATP-toernooien ook alweer actief in het enkelspel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Murray bereikte vijf keer de finale van de Australian Open (2010, 2011, 2013, 2015 en 2016), maar won nooit. De Brit schreef wel tweemaal Wimbledon (2013 en 2016) en een keer de US Open (2012) op zijn naam.

De organisatie verwijst dinsdag in een tweet ook naar Kim Clijsters. “Kan de kampioene van 2011 de klok terugdraaien en een gooi doen naar de titel in 2020 bij haar terugkeer op een grandslam?”, klinkt het. De 36-jarige Limburgse kondigde enkele weken geleden haar opmerkelijke comeback op de velden aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Kim Clijsters