Keepersdebat blijft voor ophef zorgen in Duitsland, bondscoach Löw sust de gemoederen

Print
Keepersdebat blijft voor ophef zorgen in Duitsland, bondscoach Löw sust de gemoederen

Foto: AFP

Duitsland neemt het woensdag in Dortmund in een oefenpot op tegen Argentinië, waarna vier dagen later de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Estland op het programma staat. Bondscoach Joachim Löw hoopt dat na het tweeluik het keepersdebat tussen Manuel Neuer en doublure Marc-André ter Stegen bij de Mannschaft gaat liggen. “Eigenlijk is er niets gebeurd”, suste Löw de gemoederen.

Neuer (90 caps) is al jaren de vaste man tussen de Duitse palen, maar in eigen land is het sluitstuk van Bayern München niet meer incontournabel. Neuer krijgt in de EK-voorronde wel nog altijd de voorkeur op Ter Stegen, maar de Barcelona-doelman liet weten daar niet altijd even blij mee te zijn. Löw hakte enkele dagen geleden de knoop door met het oog op het komende tweeluik: Ter Stegen speelt vriendschappelijk tegen de Argentijnen, aanvoerder Neuer zal tegen Estland keepen.

Löw wil nu snel een einde maken aan de polemiek. “Eigenlijk is er niet veel gebeurd”, verklaarde de T1. “Marc heeft zijn teleurstelling duidelijk gemaakt, wat te begrijpen is. Hij mag spelen tegen Argentinië, Manuel tegen Estland. Verder wil ik er geen woorden meer aan vuil maken.”

Vorige week liet Löw al blijken dat hij niet aan Neuer twijfelt. “Ik heb al vaker gezegd dat Manuel met het oog op het EK van 2020 onze aanvoerder is en ook de nummer één in het doel is, als niets onverwachts gebeurt. Natuurlijk telt de concurrentiestrijd voor iedere speler. Ter Stegen krijgt nu de wedstrijd tegen Argentinië, een tegenstander van naam, waarin hij zich kan bewijzen.”

Keepersdebat blijft voor ophef zorgen in Duitsland, bondscoach Löw sust de gemoederen
Foto: AFP