Man rijdt met gestolen vrachtwagen in op file

Print
Man rijdt met gestolen vrachtwagen in op file

Acht auto’s raakten betrokken bij het ongeval. Foto: AFP

In de Duitse gemeente Limburg, in de deelstaat Hessen, is een vrachtwagenbestuurder maandagavond aan een verkeerslicht ingereden op meerdere auto’s.

In een eerste balans werd melding gemaakt van zestien gewonden, van wie één in kritieke toestand. Dinsdagochtend klinkt het dat er “ongeveer negen mensen lichtgewond zijn, onder wie de bestuurder”. Die bestuurder is ook opgepakt. Volgens de politie was de vrachtwagen eerder in de buurt van de feiten gestolen. De politie zegt geen enkele piste uit te sluiten.

Over de toedracht van het incident bestaat nog geen duidelijkheid. De politie onderzoekt alle mogelijke pistes, maar waarschuwt voor speculatie. “Wanneer zoiets gebeurt, dan is het de taak van de politie om alle pistes te bekijken. En dat is precies wat we doen. We sluiten op dit moment niets uit”, antwoordde een politiewoordvoerder op de vraag van enkele media of het mogelijk om een terreurdaad gaat. Getuigen hadden het tegenover lokale media over het “doelloze gedrag” van de verdachte.

Volgens de politie had de man maandag omstreeks 17.30 uur de vrachtwagen bemachtigd, om vervolgens iets verderop in te rijden op een rij auto’s die aan een rood licht stonden te wachten. Niemand raakte daarbij zwaar gewond. Behalve de vrachtwagen waren in totaal nog acht voertuigen betrokken.

De Frankfurter Neue Presse sprak met de rechtmatige bestuurder van de vrachtwagen en die zei dat hij door een dertiger uit zijn stuurcabine was getrokken. Hij leek volgens die man onder invloed van drugs te zijn. “Ik vroeg hem wat hij van me wilde, maar hij antwoordde niet”, aldus de vrachtwagenbestuurder. “Ik heb hem de vraag opnieuw gesteld, en hij heeft me uit de vrachtwagen getrokken.” Nog volgens die krant zou de bestuurder die het ongeval veroorzaakte volgens getuigen verschillende keren “Allah” hebben gezegd.

Die elementen werden door de politie van Westhessen niet bevestigd. Die waarschuwde via Twitter dat niemand gebaat is bij “trollen of wilde speculaties”. Aan getuigen die iets gezien hebben dat met het incident verband kan houden of beelden hebben van de feiten, wordt gevraagd om zich te melden. Dat de bestuurder werd opgepakt, is niet meer dan normaal, verklaarde de politiewoordvoerder. “Bij geen enkel ongeval met zovele gewonden kan de bestuurder nadien gewoon beschikken”, luidde het.

Man rijdt met gestolen vrachtwagen in op file
Foto: AFP
Man rijdt met gestolen vrachtwagen in op file
Foto: AFP
Man rijdt met gestolen vrachtwagen in op file
Foto: AFP
Man rijdt met gestolen vrachtwagen in op file
Foto: AFP