OKRA Sint-Truiden met volle bus naar Bouillon

Print
OKRA Sint-Truiden met volle bus naar Bouillon

Foto: Jos Lacroix

Sint-Truiden - Wanneer OKRA Sint-Truiden erop uit trekt voor een dagje, dan is het om zich te amuseren maar ook een beetje om te leren.

Voor hun najaarsreis trok een volle bus Truiense gepensioneerden op bezoek bij Godfried van Bouillon, de man van de kruistochten, leerden we in onze vaderlandse geschiedenis. Trouwens, die Godfried had wat met Sint-Truiden. Hij was namelijk één van de (vele) sponsors van de abdij van Trudo in Sint-Truiden. Reisverantwoordelijken André Smets en Jean-Claude Nivelles vonden dat er ook een religieus moment in de uitstap moest zitten, en dat moment van bezinning werd georganiseerd in … de abdij van Orval. “Begeleid door een crème van een gids werden we door de ruïnes van de abdij geloodst en kregen we de avonturen, verhalen en anekdotes cadeau. En een trappist erbovenop. Dat was blijkbaar het zo beruchte religieus moment", vond reiziger Benny Vanroye.
De dag werd besloten in Rochehaut, een dorpje iets verder dan Poupehan vanwaar Fons Verplaetse, Wilfried Martens en Jef Houthuys indertijd nog het land door de devaluatie sleurden. Daar sloegen nog tal van reizigers hun voorraad Ardeense hesp in. De voorraad Orval was toen al lang soldaat gemaakt!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio