Global Art exposeert abstracte en figuratieve kunst

Print
Tongeren - Abstracte en figuratieve schilderijen, samen met glaskunst en slakken in composiet zorgen voor een boeiende expo in Tongeren. Iedere donderdagvoormiddag, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag te bezoeken.

Joseph Saverino, Belgisch kunstenaar met Italiaanse roots, toont enkele schilderijen, waarbij de inspiratie duidelijk bij Da Vinci ligt. Samen met de andere bezoekers van deze expo kan u ook een kans maken om een uniek schilderij van Joseph te winnen, hiervoor heeft Joseph een zoektocht tussen zijn geëxposeerde werken opgezet, een ervaring op zich.
Abstractie vinden we zowel bij het werk van Albert Plusquin als van Nadège Godart. Albert laat geometrische figuren de hoofdrol spelen in zijn kleurrijke en vrolijke schilderijen op paneel. Met een eerder sober kleurenpalet dat langzaam in elkaar overvloeit zorgt Nadège voor harmonie in haar unieke kunstwerken.
Landschappen worden zowel door Francine De Groote als door Danielle Bastin op doek vereeuwigd. Francine kan ons dankzij haar jaren ervaring en heel wat workshops bij gerenommeerde aquarellisten in binnen- en buitenland heel wat knappe aquarellen tonen. Inspiratie zocht Francine in haar vele reizen, maar ook spontane werken ontstaan door het samenvloeien van kleur op papier.
Danielle laat ons meegenieten van de seizoenen, die elkaar snel afwisselen en die telkens leiden tot krachtige kleurrijke schilderijen. Dit alles wordt deze maand nog aangevuld met originele werken op schilderspaletten, waarbij licht en schaduw voor een mooi effect zorgen.
Isapops, de dame met stippen, zorgt ook nu weer voor vrolijke schilderijen. Pinup-girls zorgen voor een retrolook, dit aangevuld met een nieuwsgierige giraf, een kat met reuzegrote ogen, alsook een sportief gekleed vogeltje.
Zeilbootjes, surfers, duinenzicht, enkele zeehondjes, hier en daar een zeemeeuw, al deze werken doen ons samen terug verlangen naar de zomers aan de Belgische kust. Martine de Raet toont ons haar liefde voor Nieuwpoort en omgeving.
Theo Cloes laat ons meekijken in de ziel van nonnetjes die graag een plaatsje op de catwalk zouden hebben, enkele paters die hunkeren om een wulpse dame te beeldhouwen of in een popgroepje zouden willen optreden. Zouden... maar wie weet wordt het voor sommigen toch werkelijkheid.
Theo doet ons er in ieder geval in geloven. Naast schilderijen in olieverf op doek toont Theo ook enkele van zijn werken die op 1 exemplaar op plexiglas bedrukt zijn.
Kleurrijke portretten vinden we bij de ruwe schilderijen van Jean-Louis Vandecauter, waarbij de verf in dikke lagen op het doek ligt, wat zorgt voor een extra dimensie.
Matthijs Apner toont zijn schilderijen in acryl op doek. Matthijs weet emoties te vertalen in prachtige doeken, allen zonder titel zodat de bezoeker zijn eigen fantasie mag laten gaan.
Verder zijn er nog de glaskunstwerken en juwelen in glas van Glassart Petrico, ook enkele kleine schilderijen met dieren in de hoofdrol van Marijke Cloes en tenslotte de kunst van het onthaasten van slakkenkunstenaar Roland Menten.
Meer info : globalart@telenet.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio