Grote Markt omgetoverd tot catwalk

Print
Grote Markt omgetoverd tot catwalk

Foto: Lucas Palmans

Tongeren - Afgelopen weekend was het ‘Weekend van de Klant’ en dat ging in Tongeren niet onopgemerkt voorbij. Op de Grote Markt werd een heuse catwalk gebouwd, waarop professionele modellen de nieuwste collecties van de Tongerse boetieks showden. Ook in de winkels zelf werden de klanten in de watten gelegd.

Elk jaar opnieuw organiseren de Vlaamse Overheid en ondernemersorganisatie UNIZO het ‘Weekend van de Klant’ en dat ging ook in Tongeren niet onopgemerkt voorbij. Ondanks de leegstand, die al enkele jaren heerst in de winkelstraten, probeert het stadsbestuur toch de Tongenaren terug naar het centrum te lokken. Speciaal voor deze gelegenheid werd er een catwalk gebouwd op de Grote Markt en konden professionele modellen er de nieuwste collecties van de plaatselijke boetieks aan het publiek tonen. Het slechte weer hield de Tongenaren niet tegen, want de Markt werd overdekt met een grote tent.

Ook in de winkelstraten zelf werden de klanten in de watten gelegd. Het hele weekend lang werden de Tongenaren getrakteerd op hapjes en drankjes tijdens het shoppen. Ook werden er een hoop kortingen uitgedeeld aan de klanten. De festiviteiten lokten in elk geval al een hoop mensen terug naar het centrum, maar Tongeren heeft nog een lange weg te gaan als ze de leegstand wil goedmaken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio