Redactie Bèssemgezèt krijgt kookles

Print
Redactie Bèssemgezèt krijgt kookles

Foto: Achiel Geurts

Lanaken - Na een lange rustperiode kwam vorige week de redactie van de Bèssemgezèt nog eens samen, om - bij een hapje en een drankje - de eerste ideetjes omtrent de samenstelling van de Lanaker carnavalskrant 2020 op papier te zetten.

Tijdens deze startvergadering werd al unaniem beslist om een volledige katern van de krant in 2020 te wijden aan typische streekgerechten zoals bijvoorbeeld ‘Laoneker Waolberrekook’ en ‘Wèzentse Wottellestoomp’, maar ook aan nieuwe recepten zoals bijvoorbeeld van een ‘Crème brûlée‘ dewelke uitstekend gemaakt en geserveerd zou kunnen worden tijdens de lichtstoet te Gellik. Omdat - zoals steeds - de hoogste perfectie wordt nagestreefd, zal de chef-kok van een gerenommeerd restaurant in Tournebride aan een beperkt aantal redactieleden kooklessen gaan geven. Zij kregen in de keuken van het restaurant alvast enige uitleg over het gebruik van peper en zout.
Samen met de Bèssemgezèt 2020 verschijnt ook de achtste editie van kinderkrant ‘het Bèssemgezètsje’. De Lanaker carnavalsverenigingen worden verzocht om tijdig tekst- en beeldmateriaal binnen te sturen. Lezers en adverteerders kunnen voor info terecht bij de voorzitter: jaco@deraodvanlaontotaoke.be (foto Contrast)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio