© Glenn Haex

© Glenn Haex

thumbnail: null
thumbnail: null

Fietspaden Ellikom plechtig geopend

Tijdens het KLJ Kaffee in Ellikom werden vandaag de nieuwe fietspaden in het centrum feestelijk geopend. De gemeente trakteerde iedereen daarom op een hapje en drankje. Ook gaf schepen van Openbare Werken Marco Goossens (CD&V) wat meer uitleg over de nieuwe verkeersplannen in Oudsbergen.

Glenn Haex

Na een jaar vol overlast door wegenwerken, kon het centrum van Ellikom officieel terug heropend worden. Dit allemaal tijdens het KLJ Kaffee in het Buurthuis. De loopwedstrijd die normaal aan het evenement gekoppeld was, werd wel afgelast. Het slechte weer was hier de boosdoener. Gelukkig konden de kinderen genieten van het enorme springkasteel, dat voor de gelegenheid in de feestzaal was opgebouwd.

Voor schepen van Openbare Werken Marco Goossens (CD&V) zijn de nieuwe fietspaden van Ellikom alvast geslaagd: "Ik ben vooral trots op de bijzondere samenwerking tussen de inwoners, de school, de gemachtigde opzichters en de wijkagenten. Er is vooral veel aandacht gegaan naar de Schoolstraat, en ik ben er dan ook van overtuigd dat we de verkeerssituatie veiliger hebben gemaakt. In totaal hebben de werkzaamheden 3 miljoen euro gekost. Oudsbergen heeft dit voor 1 miljoen euro zelf gefinancierd."

"Alle werken zijn wel nog niet volledig voorbij", vertelt de schepen. "Zo wordt de elektriciteitscabine ter hoogte van het kerkhof momenteel nog afgebroken. Die beperkt namelijk het zicht en kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Daarom zullen we de cabine nog verplaatsen."

"Daarnaast zijn we ook bezig met de voorbereiding van een aantal nieuwe werken, om Oudsbergen nog veiliger te maken", zegt Goossens. "Zo zullen er op de industriezone in Opglabbeek nog nieuwe wegen, riolering en fietspaden komen. Ook zijn we van plan om in het centrum van Wijshagen een compleet nieuw fietspad aan te leggen. Daar zouden we graag in het voorjaar van 2020 mee beginnen.""Ten slotte doen we er nog steeds alles aan om ook een fietspad op de Grote Baan in Ellikom te krijgen. Tien jaar geleden was er de overeenkomst met Vlaanderen om deze werken uit te voeren. Begin 2014 waren zowel de planning als de financiële middelen al in orde. Er zouden enkel nog juridische onteigeningen moeten plaatsvinden, maar hier is de gemeente niet bevoegd voor. We wachten dus op Vlaanderen voor haar goedkeuring en zullen dus ook ons best doen om hier vaart achter te zetten."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio