© BELGA

Beerschot sneuvelt in eerste ronde van Euro Hockey League

Beerschot zal niet deelnemen aan de Final 8 van de Euro Hockey League 2019-2020, de belangrijkste hockeycompetitie voor clubs. Zaterdag verloor de Belgische vicekampioen in de eerste ronde met 1-3 (rust: 0-0) van het Duitse Rot Weiss Keulen, dat in de vorige editie van de EHL in de finale onderuit ging tegen Waterloo Ducks.

belga

In Barcelona opende Jonas Gomoll de score voor de Duitse club in het derde quarter (43.). In de laatste periode hing Arthur De Sloover op strafcorner de bordjes in evenwicht (49.). Maar Beerschot keek al snel weer tegen een achterstand aan. Christopher Rühr (51.) zette een strafbal om, acht minuten later trof diezelfde Rühr opnieuw raak op strafcorner.

Zondag (11u45) speelt Beerschot nog een klassementsmatch tegen het Schotse Grange. Later op de dag komt Herakles in actie in de eerste ronde, tegen het Oostenrijkse Arminen.

Belgisch kampioen Léopold is rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales (13-16 april 2020).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Herakles overvleugelt Arminen met 10-0 en treft Kampong of Minsk in achtste finales

Herakles heeft zich zaterdag in Barcelona geplaatst voor de achtste finales van de Euro Hockey League door het Oostenrijkse Arminen met 10-0 te kloppen. Zondag nemen ze het op tegen de winnaar van het duel tussen het Nederlandse Kampong en het Wit-Russische Minsk voor een plaats in de kwartfinales.

Herakles kende een droomstart en leidde na 9 minuten al met 3-0, dankzij doelpunten van Mattia Amorosini (6.), Amaury Keusters (8.) en Diego Arana (9.). In het tweede kwartier prikte Arana (20.) zijn tweede van de avond binnen en zorgde Louis Hottlet (28.) voor een 5-0 rustscore. Na de rust liep de score nog op tot 10-0 via Nicolas De Kerpel (34., sc), Nick Haig (40., sc), Anthony Van Stratum (42. en 44.) en Joaquin Puglise (53., sc).

Als Herakles zondag kan winnen dan speelt het de kwartfinales in het Paasweekend van volgend jaar. Leopold, het Duitse Uhlenhorst Mulheim, het Nederlandse Bloemendaal en het Spaanse Club Egara zijn rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales.Eerder op de middag is Beerschot er niet in geslaagd het Duitse Rot-Weiss Keulen te verrassen. De Antwerpenaren verloren met 1-3 en spelen zondag (11u45) een klassementswedstrijd om de plaatsen 12 tot 20 tegen het Schotse Grange.